EEN DAG IN MIJN LEVEN: SHOOTDAY

Of je nu beginnend stylist bent of al jaren aan de weg timmert, één ding is zeker: er zit veel werk achter het perfecte plaatje. Het begint allemaal bij een moodboard. Hierin staat het concept dat jij voor ogen hebt voor de shoot. Vervolgens ga je opzoek naar een goed team en een bijpassende locatie. Natuurlijk zorg je voor voldoende kleding en accessoires, zodat je kan mixen en matchen op de dag zelf. Als dit allemaal rond is kunnen we beginnen met het echte werk: Dat perfecte plaatje schieten! Hieronder laat ik je zien hoe dat eraan toe gaat.

Als iedereen is aangekomen op locatie en er genoeg koffie is gedronken op de vroege ochtend kunnen we meteen aan de slag. Ik begin met het maken setjes kleding voor elk shot dat we willen schieten. 

Ondertussen wordt het haar en make-up van het model gedaan.  Terwijl het haar en make-up bijna klaar is zoekt de fotograaf naar het perfecte licht en schiet ze een aantal test beelden. 

Tijdens het schieten van de eerste beelden speelt het model met verschillende poses en gezichtsuitdrukkingen om het perfecte shot te krijgen. Het team springt in waar nodig is.

Naarmate de dag vordert wordt er gewisseld van outfit en haar & make up. Zo zorg je ervoor dat jouw serie aan beelden spannend blijft voor de kijker.

Aan het einde van de dag komen we met z’n allen bij elkaar om alvast een ruwe selectie te maken van de beelden die we hebben geschoten. De fotograaf gaat deze beelden bewerken en stuurt ze vervolgens weer naar ons op.

 

Na de shoot zorg ik er als stylist voor dat alle kleding weer netjes wordt teruggebracht. Ook bedank ik het team nogmaals voor de fijne samenwerking en zorg ik er natuurlijk voor dat de ze de credits krijgen die ze verdienen. It’s a wrap! Benieuwd naar de resultaten? Klik op de knop hieronder.